Groot

Op de bank ligt een best grote voet. Daaraan vast zit een mannetje van bijna zeven jaar. Ik weet zeker dat hij zes weken geleden kleiner was. Toen kwam hij net uit groep drie. En groep drie is voor kleine ‘prupkes’ die leren lezen dus dat hoort nog bij de categorie mini’s. Het mannetje dat bij de grote voet hoort kijkt naar het Klokhuis en kraamt allerlei wetenschappelijke teksten uit over vulkanen die onder in de zee liggen. “Dat wist jij niet hè mama!” De klank van het woord mama is ook volwassener geworden, zelfverzekerder. De volgende dag in de schoenenwinkel krijg ik gelijk. Anderhalve maat erbij in zes weken. Kom maar op groep vier!


De pyjama die uit de verpakking komt zou ik zelf met een beetje moeite aankunnen. Het meisje dat naar groep zes gaat met haar acht jaar past er dan ook eigenlijk nog niet in maar dat zal niet zo lang meer duren. Haar blik is wijzer, kijkt me soms aan alsof ik er geen fluit van weet. Alsof ik van een andere planeet kom. “Mama!!! Dat is echt heel raar wat jij zegt, en je mag niet zingen op het fietspad. Stel je voor dat iemand dat hoort!” Oké, zijn we daar al beland.


Ze moet trouwens ook alweer een nieuwe identiteitskaart en dus foto’s. Als ik haar haar een beetje wil fatsoeneren zie ik dat er een hele hap uit  is geknipt. Ik stel haar de onnozele vraag of ze haar haar heeft geknipt die zij beantwoordt met een onnozel: Nee. “Of ja, eigenlijk wel maar papa was aan het werk en ik moest het zelf oplossen. Er zat een kam vast in mijn haar en die heb ik toen uitgeknipt.” De proppen haar zitten verpakt in stukken wc papier in het afvalbakje in de badkamer. Oké, zijn we daar al beland. De superlieve kapster fatsoeneert mijn meisje gelukkig en geeft haar het gevoel dat het ook weer niet zó erg is.


Beneden klinken rommelgeluiden. Ze komen uit de speelgoedkast. Mijn grote, kleine schatten, halen het serviesje en het keukentje tevoorschijn. Ook de miniboodschapjes hebben ze nodig. Mijn zoon loopt met een koksmuts op zijn hoofd door het huis. De vakantie is bijna voorbij dus broer en zus willen de laatste uurtjes, van die zee van tijd, goed besteden. Gelukkig ze hebben een terugval, zo groot zijn ze nou ook weer niet.


Maandag allemaal nieuwe juffen. Nieuwe juffen die ze nog groter laten worden. Ik zal ook weer eens aan de slag gaan. Eens kijken of ik ervoor kan zorgen dat onze kleuters over een tijdje ook allemaal weer nieuwe schoenen nodig hebben.

Reacties

The bottom speaker was comparable to what the iPhone 6s Plus uses which is very good but the earpiece speaker sounded as if it was on the verge of being overpowered

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dbdf27
Onthoud mijn gegevens!